Tack för årets festival

Världsfilosofidagen närmar sig och en gråkall, fuktig lördag i november är det så äntligen dags för årets praktiska filosofifestival. Då känns det helt rätt att lämna den grå dagen utanför och glida in i ABF-husets entré för en dag av praktiskt filosoferande. En hyllning till filosofins vara i världen och en önskan om att sprida budskapet – mer filosofi i livet.

Min förhoppning är att dagen ska erbjuda utrymme för gemensam undersökning, där mina grundantaganden kan bli synliggjorda och jag ges möjlighet att ifrågasätta dem. Att dagens samtal om olika gränsland ska hjälpa mig att vrida och vända på begrepp och fylla mig med nya frågor jag kan fundera vidare på.

Samtalen om jagets gränsland, om kroppens gränsland, om kreativitetens gränsland, om dödens gränsland och slutligen gränsland i vår tid gör precis det jag hoppas på. De ger mig lagom svettiga reflektioner och jag kan njuta av att känna mig precis så där förvirrad som jag vet att jag behöver – innan något nytt formuleras. Samtalen är avgränsade och samtidigt väver de med självklarhet in i varandra, och jag kan inte annat än glädjas åt deltagarnas fina samspel och tydligt olika infallsvinklar. 

Tack för årets festival och för bidraget till mer filosofi i mitt liv.

Malin Sallstedt