Back to All Events

Filosofikafé: Att se om sitt hus

Vad innebär det att se om sitt hus? Ett möjligt svar är att man genomför en noggrann översyn över sina egna tillgångar. Vad har jag att tillgå i form av fysiskt och mentalt kapital? Om det för mig är möjligt att ta till mig sådan kunskap, föds nya frågor: Hur kan jag använda den? Hur bör jag använda den? I ett större perspektiv är frågan hur jag övats i ”att se om mitt hus”. Borde den typen av översyn vara mer självklar och central i en människas liv? Är det en konstruktiv eller destruktiv process att se om sitt hus? Är det något vi prokrastinerar eller skjuter upp så länge det går eller är det tvärtom något vi med liv och lust kastar oss in i?

Samtalsledare: Lars Hammer

Earlier Event: September 24
Filosofikafé: Verkligheten
Later Event: October 7
Filosofikafé: Språk