Back to All Events

Filosofiskt samtal: Bibelns kvinnor - JUDIT

  • Göteborgs litteraturhus Heurlins Plats 1B (map)

En bibliotekarie och en filosof pratar ihop sig

Berättelserna i Bibeln har påverkat vår kultur genom århundraden - kanske mer än vi anar. Vilka är Bibelns kvinnor? Hur kan vi läsa dem idag? En bibliotekarie och en filosof samtalar om den saken på Göteborgs Litteraturhus i höst och vinter. Välkommen!

Samtalsledare: Karin Eggert Kraft och Miriam van der Valk

Karin är bibliotekarie och driver Kraft Kulturproduktion, ett företag som arbetar med skönlitteratur för återhämtning och rekreation. Karin tycker om stickning, öl och Bachs cellosvit nr 2. Och hennes statusuppdateringar på Facebook är väldigt roliga, menar Miriam. Miriam är filosof och driver Filoprax, Göteborgs filosofiska praktik. Miriam tycker om paleokost och att designa kjolar samt sy dem. Hon blev väldigt glad av karparna i Botaniska Trädgården, tillägger Karin.

Entré: 100 SEK (cash eller swish)
Anmälan: Anmälan sker här
Kontakt: kontakt@filoprax.se