Back to All Events

Filosofikafé: Resor

  • Kulturhuset Storbrunn (map)

Med sommaren bakom oss har vi säkert hört om olika resor, som människor omkring oss har gjort. Att resa på sin semester eller på sitt lov har blivit en vana för många, och även blivit en vanlig metafor för personlig utveckling: ”Det har varit en resa!” kan man höra människor berätta, när de tagit sig igenom något utmanande. Vad innebär det att resa, vad är en resa? Hur har resandet format världen och påverkar människan? Varför lockar resor? Vilka skäl kan det finnas att motstå? Av vilka anledningar tycker vi att det är viktigt att resa? Hur skulle det bli om vi alla var hemma på vår ledighet i stället? Och om vi i stället för den ”mentala resan”, lät oss stanna i så som vi helt enkelt är. Ska man alltid vara på väg någonstans, eller kanske stanna upp emellanåt?

Fri entré! Inga förkunskaper krävs. Kom med nyfiket och öppet sinne. Välkommen att fika och filosofera!

Samtalsledare: Sofia Franzén