Back to All Events

Filosofikafé: Filosofiskt liv?

  • Aspuddens bibliotek (map)

Vad innebär det att leva ett filosofiskt liv? Handlar det om att ompröva, ifrågasätta? Ställa många frågor likt Sokrates? Handlar det om att läsa en massa böcker eller reflektera i största allmänhet? Kan det innebära att vi ställer oss vid sidan av en stund och tittar på våra egna eller andras handlingar? Att ha kritisk distans till något. Kan det också handla om individuellt formulerade levnadsregler och förhållningssätt, och vilka kan de vara?

En gemensam fråga röstas fram i gruppen efter en kort inledning. Biblioteket bjuder på fika. Inga förkunskaper i filosofi behövs, bara kom med nyfikenhet och ett öppet sinne!

Samtalsledare: Åsa Andersson

Earlier Event: February 21
Smågruppsdialog: Vad är medkänsla?
Later Event: March 4
Filosoficafé: Hat