Back to All Events

Filosofikafé: Sårbarhet

  • Kulturhuset Storbrunn (map)

Jordens sårbarhet är något som vi tvingats bli medvetna om i och med klimathotet. Naturkatastrofer och terrorism påminner oss om samhällets sårbarhet, och var och en av oss upplever vår egen sårbarhet. Att skydda, förebygga och stärka är en strävan som vi har på både det lilla och stora planet. Sårbarhet brukar ses som en brist, en svaghet och ett problem. Kan man pröva att i stället se den som en förmåga, tillgång och möjlighet? Vad händer med oss, när vi ställs inför sårbarheten i oss själva, hos andra, i våra relationer och i vår miljö? Vad händer när vi visar den öppet och vad händer när vi försöker dölja den? Vad spelar sårbarhet för roll för exempelvis kärlek, lycka, intelligens, gemenskap, ansvar, mod, kreativitet och framgång?

Fri entré! Inga förkunskaper krävs. Kom med nyfiket och öppet sinne. Välkommen att fika och filosofera!

Samtalsledare: Sofia Franzén

Later Event: December 9
Filosofikafé: Fantasi