Back to All Events

Filosofikafé: Filosofi i vardagen

  • Österåkers bibliotek (map)

Har du filosofin med dig i din vardag? I vilka situationer? Kan man tala om filosofi som ett "sätt att leva" - och vad skulle det i så fall betyda? Vad är det att tänka, handla, leva filosofiskt? Ett av Sokrates kända citat lyder: "Det oreflekterade livet är inte värt att leva." Kan man som människa leva utan att reflektera eller tänka efter? Vad menar man förresten med uttrycket "tänka efter"? Är det över huvud taget någon vits med att ägna sig åt filosofi?

Vi träffas i konferensrummet på biblioteket och hjälper varandra att tänka kring några av livets stora frågor. Varje tillfälle har ett visst tema. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna. Biblioteket bjuder på lättare fika. Arrangör är Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP) i samarbete med ABF Norra och Österåkers bibliotek

Samtalsledare: Emelie Wengse
Kontakt: emelie.wengse@gmail.com

Earlier Event: December 9
Filosofikafé: Att bida sin tid