Back to All Events

Filosofikafé: Att gå vilse

  • Österåkers bibliotek (map)

Att gå vilse har i ordböcker definierats som att tappa bort sig, gå fel, eller att helt enkelt komma till en annan plats än den avsedda. Var, eller i vad, kan man gå vilse? Kan det vara berikande att tappa bort sig ibland? Varför då, i så fall? Vad är det man tappar? Och vad är det egentligen som händer i "vilsegåendet"?

Författaren Rebecca Solnit skriver: "Att aldrig gå vilse är att inte leva, att inte veta hur man går vilse leder till undergång, och någonstans i det terra incognita [okända landet] som ligger mittemellan finns ett liv där man upptäcker saker." Vad tänker du om det citatet? Hur ofta beger du dig ut i det okända? Går det förresten att veta hur man går vilse?

Vi träffas i konferensrummet på biblioteket och hjälper varandra att tänka kring några av livets stora frågor. Varje tillfälle har ett visst tema. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna. Biblioteket bjuder på lättare fika. Arrangör är Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP) i samarbete med ABF Norra och Österåkers bibliotek

Samtalsledare: Emelie Wengse
Kontakt: emelie.wengse@gmail.com