Back to All Events

Filosofikafé: Gränser

  • Kulturhuset Storbrunn (map)

På jorden fanns en gång i tiden bara naturens egna gränser som bergskedjor och stränder. När vi idag föreställer oss världen gör vi det genom kartans uppritade länder och kontinenter. Hur har kartografin format våra övriga gränser? Bygger kartans gränser på en ännu tidigare mänsklig gränsdragning? Kanske är den första och mest grundläggande gränsen den mellan jag och du och vi och dem. Vore det möjligt att tänka och leva utan gränser? Hur skulle det bli då? Är gränser låsta eller elastiska? Är de skyddande eller farliga? Vem bestämmer gränserna? Är gränser bra eller av ondo? Är de nödvändiga eller onödiga?

Fri entré! Inga förkunskaper krävs. Kom med nyfiket och öppet sinne. Välkommen att fika och filosofera!

Samtalsledare: Sofia Franzén

Earlier Event: October 25
Filosofi & mat
Later Event: October 28
Filosofikafé: Paradiset?