Back to All Events

Filosofikafé: Framtiden

  • Österåkers bibliotek (map)

Hur kommer framtiden att bli? Hur kommer livet på jorden - eller i rymden - att se ut? När börjar framtiden? Spelar dina tankar om framtiden någon roll för det liv du lever idag? Vad innebär "framtidstro"? Måste man ha en sådan? Vi kan inte veta vad som kommer att hända framöver, men måste fortsätta att göra planer och förbereda oss inför olika scenarier. Att inte veta hur framtiden kommer att bli är en central del av vad det innebär att vara människa. Filosofen Jonna Bornemark skriver att vi som människor alltid står mitt uppe i ett icke-vetande: "Vi måste helt enkelt ha en relation till det oändliga för att vara levande." Hur kan vi förhålla oss till det vi inte kan veta?

Vi träffas i konferensrummet på biblioteket och hjälper varandra att tänka kring några av livets stora frågor. Varje tillfälle har ett visst tema. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna. Biblioteket bjuder på lättare fika. Arrangör är Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP) i samarbete med ABF Norra och Österåkers bibliotek

Samtalsledare: Emelie Wengse
Kontakt: emelie.wengse@gmail.com

Earlier Event: October 9
Filosofikafé: Vanor
Later Event: October 14
Filosofikafé: Vill vi veta?