Back to All Events

Smågruppsdialog: Vad är det att vara sig själv?

  • Utbildningscentrum Göteborg (map)

På livets väg vill vi vara oss själva och stadigt leva i enlighet med våra värderingar. Då tycks vi ofta erfara att vi är som vi borde vara. Men att vara sig själv bjuder på motstånd både från sig själv och andra. Vi vill därför i den här dialogen stärka oss i att vara oss själva.

I de här dialogerna går vi först en runda där envar svarar på kvällens frågeställning med något självupplevt i livet. Vi väljer sedan en av dessa erfarenheter och försöker etablera en undrande och undersökande gemenskap kring berättelsen, så att vi kan fördjupa vår förståelse. Vi avslutar med att pröva våra slutsatser på de berättelser vi lämnade bakom oss i inledningen och avrundar med tillämpningar för hur vi fortsättningsvis bättre kan dana karaktärsdraget vi samtalat om på livets väg.

Samtalsledare: Sebastian Rehnman
Entré: 150:- inklusive kvällsmacka
Information och föranmälan: dialogikos.com/aktuellt

Earlier Event: January 23
Filosoficafé: Balans
Later Event: January 29
Filosoficafé: Snällhet