Back to All Events

Filosoficafé: Ilska

Vad menar vi när vi talar om och tänker på ilska? Hur och när använder vi oss idag av begreppet? Är det när vi känner oss arga, eller snarare när vi är irriterade. Är det vanligt att vi beskriver andra människor som ilskna, eller undviker vi det? Har vi för mycket, eller tvärtom för lite, ilska i Sverige idag? Kan ilska vara en konstruktiv kraft eller är besinning bättre för att nå resultat?

Ett filosofiskt kafé är en möjlighet att tillsamman med andra undersöka en fråga och att samtidigt som vi lär oss av varandra ha roligt tillsammans. Det gemensamma utforskandets möjligheter förutsätter en överenskommelse om att respektera alla deltagare, att låta alla komma till tals samt att lyssna uppmärksamt på varandra.

Samtalsledare: Lars Hammer

Earlier Event: August 29
Info-träff Västsverige