Back to All Events

Filosoficafé: Rättvisa

  • Hallunda bibliotek (map)

Vi har ingen makt över vilken familj vi föds in i. En del av oss föds i trygga hem och på trygga platser. Andra föds utan hem på otrygga platser. Vissa blir behandlade annorlunda på grund av sitt kön eller sina förmågor. Andra tycker att rättvisa är att behandla alla lika. Vad menar vi när vi säger att något är rättvist eller orättvist? Kan man vara rättvis och bör man alltid sträva efter att vara det?

Välkommen till filosoficafé på Hallunda bibliotek. Vi träffas tre tisdagskvällar under hösten för att tillsammans diskutera angelägna ämnen över en kopp kaffe eller te. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.

Samtalsledare: Ellen Jacobsson

Earlier Event: September 10
Filosofiskt forum: Demokrati
Later Event: September 11
Filosofiskt forum: Demokrati