Back to All Events

Filosoficafé: Gemenskap

  • Fruängens bibliotek (map)

Vad är en gemenskap? Vilka gemenskaper tillhör jag? Vilka gemenskaper vill jag vara med i? Kan jag själv välja? Hänger gemenskap och likhet ihop? Är gemenskap i sig något positivt eller negativt? Var går gemenskapens gräns? Hur knepig kan en person vara och ändå få vara med?

Ett filosofikafé är ett sätt att skapa utrymme för filosofiska samtal i vardagen. En mötesplats för att undersöka frågeställningar och begrepp. Vidga sina egna perspektiv, möta andras och tillsammans öka sin förståelse. Välkommen att filosofera tillsammans över en kopp kaffe, biblioteket bjuder. Inga förkunskaper behövs, vi utgår från vårt eget tänkande och ett öppet sinne.

Samtalsledare: Sofia Wrangsjö

Earlier Event: September 17
Filosoficafé: Gott och ont
Later Event: September 17
Filosofisk forum: Frustration