Back to All Events

Filosoficafé: Det perfekta och icke perfekta?

  • Aspuddens bibliotek (Galleri Hades) (map)

Vad betyder det att något är perfekt? Kan det återges i ord eller känns det bara i kroppen? Sitter det perfekta enbart i ytan eller genomsyrar det allt? Finns det perfekta sinnestillstånd eller en perfekt tillvaro? Handlar det perfekta om samhällets krav och ideal och finns det former av perfektion som anses mer sunda eller värdefulla? Att kultivera det icke perfekta - innebär det att inte bry sig? Eller finns det en möjlig ’position’ bortom dessa två poler? Genom exempel från vår vardag och med inspel av tankar inom japansk och annan filosofisk estetik, undersöks dessa begrepp.

En gemensam fråga röstas fram i gruppen efter en kort inledning. Biblioteket bjuder på fika. Inga förkunskaper i filosofi behövs, bara kom med nyfikenhet och ett öppet sinne!

Samtalsledare: Åsa Andersson

Earlier Event: November 24
Fördjupningskurs inom filosofisk praxis
Later Event: November 26
Filosoficafé: Begär