Back to All Events

Filosoficafé: Gåvor

  • Kulturhuset Storbrunn (map)

I december börjar jakten på julklappar. Några avstår dem och gör hellre en resa med familjen, och vissa arbetsgivare skippar personaljulklappen, för att i stället skänka pengar till välgörenhet. Vad betyder gåvan och varför ger vi gåvor? Vilka är givandets och mottagandets villkor? Vad innebär det att ge och att ta emot? Vad kännetecknar en ideal gåva? Vilka kritiska och etiska aspekter har gåvor? Hur långt sträcker sig gåvobegreppet – kan gåvor vara tid, vänskap, förlåtelse? Organ, blod, ett barn? Ditt eget liv? Vad är egentligen en gåva?

Fri entré! Inga förkunskaper krävs. Kom med nyfiket och öppet sinne. Välkommen att fika och filosofera!

Samtalsledare: Sofia Franzén

Earlier Event: December 17
Filosoficafé: Öppet tema
Later Event: January 15
Filosoficafé: Förlåtelse