Back to All Events

Filosoficafé: Egoism

Vissa har påstått att människan är egoistisk av naturen, att hon inte kan annat än tänka till sitt eget bästa. Andra har påstått tvärtom, att människans förmåga att sätta andras bästa först är det som gör henne speciell. Hur kan vi komma fram till så olika saker? Kan det handla om att vissa tänker att egoism är dåligt och andra att det är bra? Vi försöker reda ut begreppet och diskuterar hur vi kan värdera det.

Välkommen till filosoficafé på Solna stadsbibliotek. Vi träffas tre måndagskvällar under hösten för att tillsammans diskutera angelägna ämnen över en kopp kaffe eller te. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.

Samtalsledare: Ellen Jacobsson

Earlier Event: October 31
Filosofiskt forum: Relation
Later Event: November 6
Filosoficafé: Öppet tema