Back to All Events

Filosofiklubb: Döden

  • Stockholms stadsbibliotek (map)

I november har vi en tradition att tända ljus på kyrkogården. Vissa filosofer menar att det är bra att tänka på döden ibland men varför då? I gamla Egypten och i andra kulturer var inte döden något dåligt eller ens ett slut. Hur tänker vi i Sverige 2018 på döden? Hur tänker du? Vad skulle hända om alla människor dog? Eller om inga människor dog och vi fick evigt liv? Är döden viktig för att kunna leva?

Gillar du att filosofera över frågor om livet och är du 13-18 år. I så fall ska du vara med i filosofiklubben. Tillsammans med samtalsledare Sofia samtalar gruppen om olika filosofiska frågor. Ingen föranmälan krävs.

Samtalsledare: Sofia Franzén

Earlier Event: November 17
Filosofifestival Göteborg
Later Event: November 19
Filosoficafé: Takt