Back to All Events

Filosofikafé: Dömande

  • Östermalms Bibliotek (Fältöversten) (map)

Det verkar gå ganska lätt för oss människor att döma, både andra och oss själva. Vi verkar snabbt kunna döma människors handlingar, döma dem genom att tilldela olika etiketter, som "god" eller "ond". Har vi någon rätt att döma andra? Eller oss själva? Är motsatsen till dömandet att söka förstå? Eller går det att döma och förstå samtidigt? I vilka fall skulle det vara okej att döma en annan människa för något de gjort? I vilka fall borde vi avstå? Varför dömer vi varandra? Vad händer när man slutar döma?

Inledningsvis resonerar samtalsledaren Sophie Österberg kring kvällens filosofiska tema. Därefter får samtalet löpa fritt. Du behöver inte föranmäla dig. Biblioteket bjuder på kaffe eller te. Arrangeras i samarbete med ABF Stockholm och Svenska sällskapet för filosofisk praxis.

Samtalsledare: Sophie Österberg

Earlier Event: November 12
Filosoficafé: Förändring
Later Event: November 14
Filosoficafé: Vad är hemma?