Back to All Events

Introduktionskurs i filosofisk praxis


  • Münchenbryggeriet Torkel Knutsonssgatan 2 Stockholm (map)

"Filosofin är ingen lära utan en aktivitet." - Ludwig Wittgenstein

Filosofisk praxis (eng: philosophical practice) handlar i stort om att filosofera i dialog. Inspirationskällan var från början filosofen Sokrates (469 f.Kr - 399 f.Kr.) som ville förstå livets mysterium genom att söka sanningen och gick ut på Atens gator för att filosofera med de människor han stötte på. Det har sedan främst 1980-talet utvecklats vidare till en mängd metoder, perspektiv och teorier anpassade för grupper i skola, företag, organisationer men även för filosofiska individuella samtal. Under denna helg kommer vi dyka in i dessa tre områden inom filosofisk praxis:

- Filosofera med barn och unga
- Filosofera med vuxna (t ex filosoficafé)
- Enskilda samtal ("att gå till filosofen")

Mer info här

Earlier Event: October 18
Filosoficafé: Hälsa
Later Event: October 22
Filosofiklubb: Lycka