Back to All Events

Filosoficafé: Hälsa

  • Österåkers bibliotek (map)

Världshälsoorganisationen (WHO) definierar hälsa såhär: "Hälsa är ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom eller funktionsnedsättning." Vad innebär det, egentligen? Ser du hälsa på ett liknande sätt? Vad behöver vi för att leva ett hälsosamt liv? Varför är den psykiska ohälsan bland unga så stor? Vad i vår kultur främjar och motverkar välbefinnande? Vad behöver vi ändra på och kan vi ändra på det?

På filosoficaféerna för vi ett öppet och nyfiket samtal kring ett visst tema. Inga förkunskaper krävs. Vi tänker tillsammans och försöker utforska ett ämne utifrån många olika vinklar. Välkommen att filosofera! Biblioteket bjuder på lättare fika.

Samtalsledare: Emelie Wengse

Earlier Event: October 17
Filosofikafé: Naturen
Later Event: October 20
Introduktionskurs i filosofisk praxis