Back to All Events

Filosoficafé: Frihet

  • Solna stadsbibliotek (map)

Att ha rätt till sin egen kropp, att fatta egna beslut eller att fritt få röra sig över nationsgränser kallas ibland för positiv frihet. Negativ frihet är däremot att vara fri från förtryck, från förföljelse eller skam. Begreppet frihet används ofta och verkar ha många olika betydelser. Men vad betyder det egentligen? Vill människan verkligen vara fri? Hur ser en fri värld ut?

Välkommen till filosoficafé på Solna stadsbibliotek. Vi träffas tre måndagskvällar under hösten för att tillsammans diskutera angelägna ämnen över en kopp kaffe eller te. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.

Samtalsledare: Ellen Jacobsson

Earlier Event: September 26
Filosofiskt forum: Självrespekt
Later Event: October 1
Filosofiskt forum: Kritik